Hensen & Partners Communicatieadviezen
Hensen & Partners Communicatie Advies - tekst - training
 

Stemmen werven voor Mijn Mooi Brabant

De provincie Noord-Brabant nomineerde een parkeerplaats in Kaatsheuvel als 'lelijkste plekje' van Brabant, naast nog twintig andere Brabantse locaties. Burgers mochten stemmen welke zes plekken een opknapbeurt krijgen. Gemeenten kregen drie weken de tijd campagne te voeren. Een spekkie naar ons bekkie...

 
Opening van de Beursvloer in Loon op Zand

Projectmanagement - Beursvloer

Op 17 april 2009 werd in de gemeente Loon op Zand voor het eerst een maatschappelijke Beursvloer gehouden. Vrijwilligersorganisaties en bedrijfsleven geven aan wat ze voor elkaar kunnen betekenen en wisselen vraag en aanbod uit. Hensen & Partners leidde het project en verzorgde de communicatie.

Klik op de foto om een filmpje over de beursvloer te bekijken

 

Herschrijven standaardcorrespondentie

Een verzekeraar wilde, in lijn met de nieuwe huisstijl, alle correspondentie 'glashelder' maken. De medewerkers kregen een schrijftraining. Een team van externe tekstschrijvers nam de honderden standaardbrieven onder handen.

 

Introductie nieuwe schrijfstijl

Na een fusie en een naamverandering koos een opleidingsinstituut voor een nieuwe huisstijl. Met een breed opgezette campagne werd bekendheid gegeven aan de nieuwe naam. Brochures en website werden volgens een vast stramien herschreven in een nieuwe, klantgerichte schrijfstijl. Hieraan ging een training voor de medewerkers vooraf.

 

Opzetten nieuw personeelsblad

Een zorginstelling wilde een personeelsblad gaan uitgeven. Na het opstellen van een redactiestatuut en een redactieformule werd het eerste proefnummer uitgegeven. Gaandeweg hebben we ons teruggetrokken uit het productieproces, maar voeren nog wel de eindredactie, schrijven de beleidsartikelen én bewaken de continuïteit.

 

PR

Een vrijwilligersorganisatie richtte een nieuwe groep op voor kinderen met een beperking. Wij verzorgden de externe publiciteit.

 

Redactievoering

Tijdens het zwangerschapsverlof van een medewerker hebben wij de volledige redactie van een maandelijks personeelsblad op ons genomen.

 

Organisatieverandering en communicatie

Een groot productiebedrijf heeft een meerjarenbeleidsplan opgesteld. In een zeer eenvoudig geschreven brochure is aan de medewerkers uitgelegd wat dat voor hen betekent.

 

Jaarverslag

Een zorginstelling werd in korte tijd geconfronteerd met twee gevallen van langdurig seksueel misbruik. Het uiterst zorgvuldig geformuleerde maar zeer openhartige jaarverslag kreeg een nominatie.